24 augusti 2009

7 bröder


Vi åkte en snabbis till Haparanda och Torneå, som ligger på finska sidan, igår... Inhandlade lite garner, för det kan man inte få för mycket av va? ;o)

Garnet 7 Veljestä (bröder) är otroligt fint att sticka sockor av, och nu finns det i en massa självmönstrade färger som jag gillar skarpt. Började med ett par som blir randigt i olika blå nyanser. De ska bli en present...

De två nystanen till höger är Aloe Vera/Jojoba garner, sk hälsogarner, och sådana har jag aldrig sett där tidigare. Det var dessutom mycket billigare än det jag köpte här i Sverige, och i bättre grovlek. Annars så är garnet i sig inte så billigt, men dessa nystan är på 150 gr, så det ska räcka till 1 par i vuxenstorlek om man inte gör skaften så långa.

Har någon testat detta garn tidigare, som innehåller Aloe Vera/Jojoba? Det jag har sedan tidigare heter Step, och jag tyckte det var svårt att få fint... (Gillar att sticka i lite tjockare garn, typ sticknålar nr 3½-4. Till Step ska man ha 2½-3.) Tänkte mest om det verkar funka. Säg iaf vara bra vid torra fötter, värk etc. Step säljs i en rad olika nätbutiker, och finns i flera olika självmönstrande färger. Mitt köpte jag här på garnaffären... Lite dyrare, men är väl inte direkt tänk att ha som "vanliga" raggsockor. Ser dock att priserna skiljer en hel del, beroende på vart man köper det ifrån.


Kram ♥
Ewa


(Såhär står det om Aloe Vera/ jojoba på nätet: Aloe Vera och Jojoba hör till våra äldsta och kändaste läkeväxter. Aloe Vera används med framgång i många hälsobefrämjande produkter och inom medicinen. Aloe Vera-växten innehåller bl.a. A-, C-, D- och E-vitaminer, ett flertal mineraler och antioxidanter. Aloe Vera läker, behandlar och uppehåller hälsan. Växten innehåller även komponenter som förebygger inflammationer och lindrar smärta.)

11 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hallå..såå mysigt!!!

men då kan ni inte bo långt fr åsele? min gamla mormors stuga är där...min mor är uppväxt i åsele!!
brukar åka dit på semestrar ibland!! härligt!!

kram!!

Nonna sa...

7 bröder är ett jättebra garn köpte det på Rusta i H-da till bra pris för nåt år sen, men så hade dom till slut så begränsat med färger att jag övergick till svenskt flerfärgat istället.
Snart dags att sticka igen.
Har inte hittat virkböckerna ännu men har inte glömt det!
Kram Nonna

Birgitta sa...

Hej!
Vilka härliga garner du köpt. Jag gillar också s.k. självmönstrande garner. Jag tycker det känns så vilsamt att ha en lätt stickning att ta till framför teven.
Jag stickade ett par sockor i ett Aloe-garn förra vintern, men minns inte vad det hette. Men min dotter tycker de är så sköna.
Ha en fortsatt trevlig vecka.
Kram Birgitta

Unknown sa...

Hej! kul att du skriver igen. Fina garner. Jag jagar garn överallt. Hittade på nätet där de sålde ut 10nystan/paket gången för 89:-. Det är ganska bra. Ska virka flera babyfiltar. Det var riktigt rolig förutom att fästa alla trådar. Försökte virka in dem i nästa varv men blev osäker på om det skulle funka. Håller på med presenten, mormorsrutor med bomullsgarn, den ska bli 145X105 cm. 118 rutor. Puhh!!!!Kram från mig

Anonym sa...

EvaP: Så brukar jag göra, så slipper man fästa en massa trådar sen.

Ska uppdatera mer här snart.

Kram
/Ewa

Monicas sa...

heisann...så koselig med besøk fra Sverige...takk du...den mønstra på lestene i innlegget mitt under som du sier; det er hentet fra Drops Design sine sider...de ligger på Nyheter..svensk og norsk tekst...den er gratis og kan lastes ned....jeg likte også mønsteret så godt...har lagt meg til som følger, for her var det koselig å være...ha en vakker dag..

Monicas sa...

Ojsann....hihi....joda..sokker med hullmønster:
legg opp 12 masker på 4 pinner..(58)strikk noen omganger med rett og vrang til en vrangbord.
Mønsteret strikkes 2 masker sammen 1 kast, 2 masker sammen, 1 kast...omgangen ut..strikk rett de 3 neste omgangene og gjenta...2 sammen og 1 kast....ENKELT..var det enkelt forklart?...ha en flott dag,...om du ikke skjønte det, kan jeg legge ut bilder...flere har spurt etter mønster her

Monicas sa...

har lagt ut oppskriften i dag...det å strikke med flere farger, trodde jeg dere også var så flinke på...fanakofta er litt NORSK..så den hadde jeg lyst at minstebarnet mitt skulle få...det er morro med håndarbeide...koselig å bli kjent med deg du unge dame:)

Anonym sa...

Hei.Tusen takk for komentaren på bloggen min.Veldig hyggelig.Du er en kreativ dame ser jeg.Lager mye fint.Ha en riktig fin Onsdag.Bodil

Mia stickar sa...

Så fina garner! Så läckert med de självmönstrande.

Louise sa...

Jösses så mycket fint du gjort. Jag kommer tillbaka. Ha en fin söndag! :)