16 november 2009

Sockor i långa banor, men ingen knorr!

Var tvungen gå på vårdcentralen i torsdags för att få ett sjukintyg, så jag kan vara hemma och kurera mig lite längre, och för att jag misstänkte lunginflammation (med det var det som tur var inte, har inte haft svininfluensan heller för den delen, utan bara en mycket enveten flunsa 2 gånger, med bara några veckors mellanrum...) Flunsan jag haft har tagit riktigt hårt, och orken är inte på topp än. Igår tog jag mig dock en liten promenad för att få en nypa frisk luft, och det var mycket tunga steg, men skönt iaf...

Blir en hel del TV-soffan sådana här dagar, och jag har passat på att sticka lite sockor för att fylla på vinterförrådet så barnen slipper frysa om fötterna... Har testat för mig en ny modell, där resåren fortsätter uppe på foten fram till tån. Sitter riktigt bra på foten. Mönstret hittar du HÄR. (Jag gjorde dock en helt slät tå från det avm börjar...)


Lite irriterande. Försöker sticka upp lite blandgarner jag köpte förra vintern på nätet, och nystanet till socken jag håller på med nu var i flera bitar... Hipps vipps då jag stickar, så är garnet utav. Blir till att försöka fästa tåtarna snyggt, och så det inte blir skavande sömmar. Kanske därför det var så pass billigt, men då kan man ju isf skriva att det är andra-hands sortering!

22 kommentarer:

Pixi sa...

de vart jättefina!! =)

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Gruvligt irriterande , finns det ngt värre än att fästa trådar :-(
Njuter fortfarande av de fina jag fick av dig förut , tack än en gång för dom !
Många kurerande kramar /Lotta

ps jag hade lite stavfel i min första kommentar att jag var tvungen att ta bort den :-P

Anonym sa...

Hei.Kjempe fine sokker.Så flink du er.Håper du blir bra snart.Høres ikke gått ut med lungebetenelse.Kos deg masse med strikking å bli frisk snart.Ha en riktig fin Mandag.Klem fra Bodil..

Unknown sa...

Hej! Fint med resår ända fram till tårna. Det var något att ta efter. Fina färger. Man blev glad av dem. Hoppas att du kryar på dig. Det verkar vara en seg flunsa. Kram

Ewa sa...

Tack mina vänner.
Ja, det var en riktigt seg flunsa. Tror jag inte varit så förkyld tidigare, och just att den kom tillbaka igen..

Eva: Jag la in länken på mönstret. Det är från Drops, men jag gjorde tån slät.

Kram på er!
/Ewa

Birgitta sa...

Vad skönt att det inte var lunginflammation du hade. Kan vara bra att få några dagar till att vila upp sej på ändå. Fina sockor du stickat. Jag tycker det är så roligt att sticka det.
Önskar dej en fortsatt skön vecka.
Kram Birgitta

Sunna sa...

Jag köpte nog samma garn som du för jag blir galen snart, vad tråkigt det är med dessa tåtar, jättefina sockar du gjort och hoppas du snart är på gång igen

Anna-Paulina sa...

Hej. Vad trist att du får vara sjuk, hoppas du kryar på dig snabbt. Vilka fina sockar, jag önskar att jag kunde sticka sockar. Jag får förlita mig på att sambons mormor ger mig ett par nya igen i julklapp. Det brukar alltid bli något fint stickat av henne i julklappen = ) Jag älskar yllestrumpor, särskilt med spetsmönster men det verkar så svårt att sticka strumpor med spetsmönster särskilt för en som inte ens kan sticka strumpor = ). De där med resåren som du gjort såg supersköna ut. Vad trist med garnet, man kan ju bli småtokig för mindre. Ha det bra nu och krya på dig.
/ Anna-Paulina

Myggan sa...

Fina goa sockor.
Inget ont som inte har något gott med sig.
Krya på dig.
/Anna

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Söta sockar så!!!
usch jobbigt att va sjuk!! har med åkt på inflensa 2 ggr med bara ett par v mellanrum...sista g var vi totalt däckade..nåste vat baconpesten!!!

kram o krya på dig gummis ♥

Anne sa...

Hej vännen
Sjalen är supermysig, vilket jag visste redan innan ;) den är tom bättre än vad jag hoppats på.
Gav mig på att sticka sockar och det gick bra så länge jag var på skaften men när det närmade sig hälen så sket det sig.
Funderar på om jag ska ge mig in på att virla en sjal själ :-S vad tror du om det...!!??!!

Många kramar Anne

Ewa sa...

Va kul att du är nöjd. Som jag skrev får du själv spänna ut den om du vill, samt göra toffsar om du tycker att det är snyggt.

Hälen är ett gissel innan man kommer på det, och det finns en rad olika "modeller" och sätt. Jag har mönster på hällösa sockor om du vill ha. De är busenkla! ;-)

Sjalen är inte svår. Testa vettja. Mejlar mönstret åt dig.

Varm kram
/Ewa

C De-sign sa...

Nu hoppas jag att du kryar på dig!!! Det är inte kul när man inte tillfrisknar.... men jag avundas dig lite...inte influensorna utan stickningen.... det får bli på jul-lovet för min del, finns inget härligare än att krypa upp i soffhörnet med en stickning! Ha det så bra och jag önskar dig en fin och stämningsfull start på december! Kram fr C

Skogsflickan sa...

Tack för tipset om sjalen och mjukmedel :D Det ska jag verkligen testa!

Kram tebax

C De-sign sa...

Tittar bara in för att önska en fin tredke advent! Kram fr C

Unknown sa...

Hej! Hur mår du? Börjar bli orolig. Har datorn gått sönder eller vad. Önskar dig en god jul och ett gott nytt år.

Anonym sa...

Hoppas att du kryar på dig snabbt, det är inte kul att drass med en enveten förkylning.
Tack för din fina blogg. kommer att tita in fler gånger.
Ha det gott!!

Unknown sa...

Tack så mycket

Jag stickade med 10 på stickorna och minns inte vad jag använde för något garn men det är en blandning av ylle och syntet. Jag stickade avigt och hade ca. 50 maskor på stickorna.

Mvh Sandra

Emilia sa...

Vilket härligt gäng sockar!
(Mönstret på sjalen i inlägget du kommenterade har jag hittat på själv)

Sunna sa...

Men snälla vän, inte har jag glömt dig, jättekul att höra ifrån dig och jag har definitivt inte raderat dig, hoppas du börjar få ordning på livet och att vi hörs igen Kram kram

Efwa - Medea sa...

Du slipper fästa trådarna om du splittar upp båda ändarna, blöter med lite saliv eller såpvatten från en skål och gnuggar ihop ändarna mellan handflatorna och sen stickar på.
Jag har precis börjat göra så här och det är sååå skönt att slippa fästa trådarna efter man är klar.
Har mailat sjalmönstret på facebook om du inte upptäckt det. Har lagt det i bloggen också om någon annan vill testa. =)