08 juni 2009

Mamelucker


Mamelucker med en innerpåse fylld med
väldoftande lavendel att hänga på toan?


Hade "pippi på" att virka dessa förra sommaren, och gav många i present tillsammans med matchande grytlappsklänning. Mycket uppskattat.

Kram ♥
Ewa

10 kommentarer:

Fröken Elsa sa...

Jättegulliga! :)

Hoppas att allt är bra.

Här regnar det och jag har städdag idag.

Kram M

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vad fina! :) Det vore kanske något att virka.

Lisa-Maja sa...

Jättesöta små mamelucker och så doftar dom lavendel. Älskar doften och försöker fylla allt möjligt med torkad lavendel. Du är så duktig på att virka, själv har jag försökt virka blommor men får inte till dom riktigt. "Bara" att repa upp och ta nya tag...ska försöka en liten stund till. Vi har det ganska kyligt ute idag så det passar bra med lite handarbete inomhus.
kram
//lisamaja

Anna sa...

Hej Ewa!
Kul att du gillar sockarna! Ramen jag har använt lägger jag på bilden i Photoshop. Den typen av ramar finna bla att köpa på www.designerdigitals.com. Man måste nog ha lite photoshopkunskaper för att lyckas få till bild och ram.

Barnsockarna, som ju egentligen skulle ha varit till mig men som blev ganska så små, kommer från en bok som heter "30 trendiga tofflor" av Benedikte Rathmann Hansen. Den är superfin och har både virkade, stickade och tovade tofflor och sockar.

Lycka till med stickandet!

IA Nyckelpiga sa...

Dom var roliga!
Hár har vi det mulet men det gör inget vi kommer att bli trötta pá solen. Det ár skönt att kunna vara inne med gott samvete:)

VvW Design sa...

Hej Ewa!
Vilken fin blogg du har och vilka fina grejer du virkar! Visst är det kul att virka .... det är ju som ett gift! ;-)
Ha en trevlig dag! KRAM, Ann

VvW Design sa...

Hej Ewa! Tack för att du länkade till min blogg ... jag har lagt till din också på min sida nu!
Jag måste säga att jag är nybörjare på att virka. Min svärmor väver mattor (och jag har lärt mig av henne, men har inte plats med en vävstol hemma än!) Därav började jag virka trasmattor och det är jättekul, fast lite tufft för händerna och ledarna ibland, kan jag säga. Jag virkar med virknål 12 (men har läst någonstans att vissa virkar med en 10 ... det beror väl på hur mattrasorna är klippta.) Sedan är det bara att virka i cirklar och hålla koll på att att det inte blir bubbligt! Sedan är det väl bara fantasin som sätter gränser.
Det är väldigt kul för det finns ju inte 2 likadana mattor och det är mycket spännande att se hur mattan växer fram med nya färger och mönster gång på gång. Prova du .... du kommer att se att det är jättekul!
Ha en trevlig dag i solen .... med lite virkning kanske? ;-)
KRAM, Ann

Pom sa...

Vilka fina småbyxor!

Det Mexicoinspirerande mästerverket i föregående inlägget vill jag ha! Hur gör man. Vilka underbara färger och fina virkkombinationer.

Det är kanske något man kan försöka sig på i sommar eller kan man köpa din?

:) P

Camilla´s hantverkshörna sa...

hej eva

gud vad söta mameluckerna blev. är det samma mönster du har använt som jag fått av dig? i fredags hittade jag ett par jättefina mamelucker som en tjej från japan stickat till sig själv och hon delade ut mönstret också? det har jag nu översatt till svenska och jag har börjat sticka dom. hon hade stickat som ganska långa men jag ska sticka dom kortare och jag ska ha dom som shorts. det var kul att prata med dig i telfon. ha det bra och sköt om dig

kram

camilla

Anonym sa...

成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城