12 juni 2009

Fina saker...

Fick nya Stoff & Stil katalogen idag som jag beställt. Fanns mycket fint där, och jag är så sugen att börja sy lite igen... Ser att de även utökat virkningen lite, vilket är kul. Börjar bli mer och mer populärt, vilket behövs så det inte dör ut.
Har börjat virka på lite mormorsrutor i den gamla "traditionella" stilen. Fick inte till zig-zag mönstren jag testade, men såg nu att det fanns en annan beskrivning i Stoff & Stil katalogen. Får testa den sen. (Verkar finnas i lite olika variationer.)
Hade lite svårt att bestämma mig Vad jag skulle göra istället, då hexagonrutorna inte vart bra heller. Köpte Flox, som är 100% bomull, med virknål 3, och tror de blir finast i lite fylligare garn.

Mormorsrutorna varierar jag i lite olika färger, och får väl se vad det blir av dem i slutändan, och hur länge jag ids hålla på... Tänkte ha det lite vid sidan om allt annat arbete, och ska kompletera med några färger till. Har vitt som ram runt om, men virkar eventuellt ihop dem sedan med en annan färg. Det är kul att blanda, men jag har fortfarande lite svårt att avvika från att färgerna ska matcha varandra. Tränar på det. Förr då de gjorde mormrosrutor tog de ju restgarner, och blandade lite hur som helst, och det blir ju kanonsnyggt. Men, jag har som sagt lite svårt för att "släppa loss", än.

I helgen blir det militärövning lördag och söndag, så då blir det inget virkande. Kommer säkerligen få lite abstinens, men oftast är man så trött på kvällarna så man inte orkar annat än sova en stund innan det är dags för revelj, sedan vankas det grillning i morgon kväll... Ska bli trevligt. Trivs med mina militärkollegor, och man lär sig ständigt nya saker. Detta är en förberedande övning inför en stor skyttetävling i augusti mellan hemvärn i norra Sverige, Norge och Finland - som vi är värd till i år.

Ha en fin helg allesammans, och virka gärna lite åt mig.

Kram ♥
Ewa


PS. Fick ett tips av Lisa på en slumpgenerator om man ska göra ett randigt mönster. Den hittar du
HÄR. Där kan man välja antal färger man ska använda, rader och radantal, och blir man inte nöjd är det bara slumpa om tills man är det.

14 kommentarer:

VvW Design sa...

Hej Ewa! Kul med ett nytt inlägg. :-)
Jag satt och log ner jag läste det ... det du skrev om färgerna på mormorsrutor .... det är precis så jag tänker med. Fint med olika färger hos någon annan, men här ska färgerna passa ihop, matcha inredningen osv. ! ;-)
Jag har också en del rutor som jag virkar på då och då. Det är som du säger kul att kunna växla mellan olika saker. Tänkte att det skulle bli en filt (I färgerna: vitt, gammalrosa, grått och blått) ... Vi får se när den blir klar och hur stor filten blir! ;-)
Ha en trevlig helg.

KRAM, Ann

lolla sa...

hejsan
åhh den katalogen verkar vara jättespännande....jag är åxå lite sugen på att sy lite igen....
Mormorsrutor är som sagt bra att ha lite på sidan om och pyssla med.
Ha det gott lolla

IA Nyckelpiga sa...

Tack för ett jätte-bra tips pá slumpgeneratorn. Det är ju precis som med mormorsrutor. Det blir lätt att men gör lika dant.

Soili sa...

Hej.Kul att du kikade in på min restgarnsblogg.Ang din fråga om mönster till smygvirkade vantar,jag har nog men just nu är jag i mitt i en flytt så allt är nerpackat.Återkommer när jag har kommit upp till "ytan".

Jullan sa...

Lycka till med dina mormorsrutor!! Jag har också satt igång med det igen, men den här gången blir det ett mindre projekt som förhoppningsvis inte kommer ta så lång tid. Visst är det kul att sy, min maskin ska jag nog plocka fram snart. Funderar lite på sommarväskor till både barnen och mig... Vi får väl se. Snart är det ju semester och då kanske jag får lite mer tid.
Ha en skön helg!

//Juliane

envilsenloppa sa...

Hej Kompis !
det där zigzag mönstret är ju så jätteläckert ! Gillar stoff och stils kataloger , man blir alltid så sugen . Jag sitter och skriver upp en massa på beställningssedeln och sen när jag räknar ihop allt så blir det alltid för dyrt och sen kan jag inte bestämma mig för vad jag ska ta bort och så blir det ingenting :-D .
Har du virkat mattor av trasor nån gång ! Är lite sugen på det , gjorde ett försök för några år sedan , det blev en kupol , typ ;-)
Gick inte ens att stampa ut .
Ha det så skoj i helgen nu , skjut inga oskyldiga stackare bara ;-)
Jag har varit på studentavslutning idag i regn och kyla , hoppas ni får det lite bättre i helgen !
Kramisar /Lotta

Pernilla sa...

Tack för tipset om Stoff och stil katalogen, den ska jag genast beställa.
Du gör verkligen fina grejor, jag blir inspirerad av dig. Jag har virkat en mormorsfilt i grönt-vitt-grått och svart. Mycket fin.
Ha det bra

envilsenloppa sa...

Tack för alla braiga tips !
Jag ska kolla upp dem ! Måste hitta ngt bra att klippa trasor av oxå ;-)
Men jag har ju mycket i garderoben som har krymt , he,he !
Sitter och smygtittar på Martin Stenmarck , Anders är ute och är volontär i Vätternrundan ;-)Kramisar/Lotta

Lisa-Maja sa...

Hej Ewa!
Sitter här mitt i natten, har nyss hämtat dottern vid bussen och tänkte bara titta in lite innan jag stänger datorn för idag. Så här ute på landet där det är lite längre mellan husen känns det tryggare att hämta, än att låta dottern gå hem själv.
Har också köpt Stoff&stil katalogerna och beställt tyger också, tycker det fungerar jättebra, nästan som julafton när det kommer tygpaket. Kul med mormorsrutor men känner precis som du att det är svårt att inte färgmatcha, kollade på slumpgeneratorn, det var häftigt. Du har verkligen inspirerat mig till att ta fram virknålarna igen, så nu gäller att försöka fokusera på en sak, jag vill gärna göra- allting-på-en-gång blir så ivrig. Vi har en jättebra garnaffär i grannsamhället som har hur mycket garn som helst, helt otrolig affär, fick meddelande om att de har rea 25% på bomullsgarner på tisdag, så då styr jag kosan dit. Även klädrea 50%, så du förstår vad jag ska göra mellan 18 - 21 då. Nej nu är det hög tid för bädden. Hoppas du får riktigt härliga dagar ute i buskarna.
Vi hörs!
kram//lisamaja

Lisa-Maja sa...

Bara ett litet tillägg.
Har köpt en spikmatta men har inte fått in rutinen på att använda den. Köpte den för att jag fått ont i ena axeln, men den kanske fungerar mot migrän också. Tack för tipset, ska testa och försöka använda den regelbundet.
kram igen

Mamma Millan sa...

Hallojs..Här hos dig var så längesen jag var nu...haft1 års bloggpaus!!!
adurgulliga söta virkade alster!!!
Kram på dig♥

Sunna sa...

det var många bra tips du kom med. slumpgeneratorn var kanonkul och den där tidningen, nu har jag en hel del att göra Tack, ha det bra

lugnet sa...

Visst blir man sugen att producera lite, stoff och stil har många härliga tyger och annat! Första gången jag tittar in till dig! Härlig blogg du har!
Må så gott//Ulrica

Kontakt: madebypom@gmail.com sa...

Hejsan Eva,

Vill gärna ha mönstret på sjalen i de fina färgerna.
Fråga två: vart får du tag på katalogen den ser mycket inspirerande ut.

Ha en härlig midsommar
Kram Pom