24 juni 2009

Tänkte visa er mina mormorsrutor.

Dessa var de första jag startade med. Virkas i Flux som är ett härligt bomullsgarn. Dessa har jag virkat ca 45 st av i olika färgkombinationer, och det ska bli fler...

Efterlyste ju en ruta här tidigare, men fann denna på en amerikans sida som jag tyckte bättre om. Dessa virkar jag i mer naturfärger som kanske är mer min stil, och i Safir som är ett superwashgarn så jag kan tvätta pläden i maskin... De som Stoff & Stil hade var rent ull, men jag tycker ullgarn inte blir lika fint då det en gång är tvättat, sedan kliar det lite.

Dessa rutor har jag virkat ca 10 stycken av, och där ska det också bli fler. De sväljer dock lite mer garn än de första, men blir större så det behövs inte lika många. Färgerna syns lite dåligt på bilderna, men är natur, brun melerad, ljusgrå melerad och koksgrå melerad.

Har detta lite vid sidan om allt annat, och just nu är jag lite mellan två jobb. Vet inte riktigt vad jag ska virka nu, då jag har en massa idéer i huvudet. Förkylningen tar dock en del av mina krafter, så det blir inte så mycket gjort just nu ändå.

Nu blir det lite TV, en kopp vaniljte och kanske nån maska... ;o)
Ha det gott så länge, så hörs vi snart.

Kram ♥
Ewa

8 kommentarer:

VvW Design sa...

Vilka fina mormorsrutor du har virkat!!! Härliga färger ....
Och du skriver att du inte har gjort så mycket nu pga förkylningen??? :-0 Tycker att du har varit jätteduktig!!! ;-)
Sköt om dig och krya på dig.
Kram, Ann

Birgitta sa...

Hej
Vilka läckra mormorsrutor du virkat. Jag gillar båda modellerna och det ska bli roligt att se när de monterade. Du är jätteduktig på att virka. Hoppas förkylningen försvinner snart. Sommarförkylning brukar vara envis. Drick honungsvatten och ta det lite lugnt.
Kram Birgitta

Lisa-Maja sa...

Vilka underbara rutor och jätteläckra färger!!!
Kan du tipsa om nå´t bra ställe där jag kan hitta beskrivning på fina rutor (utan att härmas) det är så gott att ha ett arbete som man kan ta med sig och som man kan ta fram då och då när idéerna tryter.
Var rädd om dig nu så förkylningen ger sig.
kram
//lisamaja

Veronica Tingvall sa...

Åh vad snygga. Jag älskar färgerna på den första (på den andra med förden delen :-))
Jag blev jättesugen att göra några av blomrutorna. Har du någon adress till den sidan?

Kram, hoppas du mår bättre idag
/Veronica

EvaP sa...

Hej! Gillar din blogg stenskarpt. Är själv väldigt handarbetsintresserad. Håller på att sticka en pläd som kommer att bli jättefin. Sedan skall jag virka som du har gjort. Jag är så glad att handarbete har blivit inne igen, jag har aldrig slutat. Stickar också barnkläder av restgarner i väntan på barnbarn. De kanske förstår piken till slut. Tack för en fin blogg. Hälsningar.

Anne sa...

De är så himla fina dina mormors-rutor. Det blir så spännande att se när pläden blir färdig. Rutan du gjort i de dovare färgerna är jättesöt, kan man få mönstret kanske..;) Det lär väl bli en del fritid över till vintern när vi sitter i Det Blå Huset. Helt själva...

Många kramar till världens bästa Ewa.

// Anne

Lisa sa...

Åh, dom är såå underbara, både mormorsrutorna och blomrutorna! Har du sett H&M´s nya Homekatalog? Där fanns en virkad filt i grått som jag tror att du skulle gilla. Plus att det fanns en massa andra fina saker där!

Medea sa...

Vilka fina blomrutor!!