18 juni 2009

Virkade rutor



Jo Loppis, jag tog bort inlägget då jag hittade lite rutor på nätet. Dock inte samma. Rutorna jag vill göra ser ut som dem i Stoff & Stils nya katalog. Ett ex att bläddra i on-line finns HÄR, och rutorna är på sid 50-51. Har tänkt göra i de färgerna också, lite mer "jordnära", som egentligen är min smak. De jag gör nu är i pasteller. Ska visa er sedan. Tänkte försöka fota dem utomhus så färgerna syns ordentligt.

Tack för tipsen, och är det någon som har detta rätta mönstret tar jag tacksamt emot det. Garn skall inhandlas idag.

Ha en trevlig midsommar allesammans. Vi ska bara ta det lugnt, äta gott, och ev virka en del. Ja, inte vi kanske, men jag... *blink* Tar denna helgen som vilken helg som helst, och gör inte så stor "affär" av det hela. Ska försöka fixa lite i torpet om vädret tillåter också. Vill ju ha klart där så vi kan börja sova över.

Kram
Ewa

12 kommentarer:

C De-sign sa...

Tittar in för att önska dig en Ljuvlig, Stämningsfull och Fin Midsommar.....Kram fr C

Veronica Tingvall sa...

Det låter som en mysig midsommar tycker jag. Fina rutor från stoff och stil. Vilken härlig katalog. Jag skulle så gärna vilja köpa en massa tyg men det är ju så dyrt. Jag har tagit en ipren nu. Jag blev så trött på att ha ont, jag får hoppas att magen sköter sig. Hur brukar du ta när du har inflammation? en om dan eller fler?

Kram/Veronica

Viveka i Bläckhornet sa...

Men hej min sköna böna!

Det var aaaaaaaaaaldeles för länge sen. Hur har du det? Har tänkt på dig flera gånger, men du vet hur det är.Vart tar tiden vägen?

Jag har också gått och blivit förtjust i dessa mormorsrutor. s Så mycket att jag bad min svärmor virka en hel pläd åt mig. tyvärr köpte hon inte allt garn som behövdes och sen tog det slut. Det räckte alltså inte till ens halva:o
Jaa, vad säger man...hon rev upp allt och nu ligger den där fördömda pläden på is. Nåja, det får bli vid ett annat tillfälle.

nu önskar jag dig en alldeles underbar midsommar, även om du inte tänkt fira den på nåt speciellt sätt.

Kramar vännen

Viveka

VvW Design sa...

Vad kul med mormorsrutor .... måste också plocka fram dem igen. Det var länge sedan eftersom jag nu har jobbat med trasmattor och korgar. Kanske ska bli lite mormorsrutor i helgen! Blev inspirerad av dig.
Skulle du någon dag vilja virka elefanten eller nyckelpigan ur Stof och Stilkatalogen då är det bara att höra av dig för det mönstret hat jag köpt!
Satt precis och kollade på reakatalogen som kom idag och jag ska nog beställa lite tyg, tror jag! Vill göra allt samtidigt! ;-)
Ha det så skönt nu och hoppas ni får en trevlig helg. Låter skönt iaf. Vi ska också bara ta det lugnt med lite god mat och varandra! Kram, Ann

VvW Design sa...

Hej Ewa!
Om du vill gör jag en kopia på mönstret (maila gärna din adress till mig, så skickar jag det) ... jag kan inte scanna, tyärr, och det är ganska mycket att skriva av!
;-)
Reakatalogen kan du se på deras webbsidan! Det fanns en del fint, fast det är lite svårt att se hur tyget ser ut ibland. Man skulle ju vilja känna på det!
Just nu håller jag på att virka en kanelbulle .... har aldrig gjort sådant här förut (är ganska nybörjare på det här!) :-)
Ha en trevlig kväll!
Kram, Ann

PS: Min mailadres hittar du på min blogg!

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ha,ha okej då !
Ha en riktigt fin midsommar nu och håll inte på och klättra över gärdsgårdar och plocka en massa blommor nu ;-)
Kram/Loppan

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hejsvejs goa du!!

~~♥ TREVLIG MIDSOMMAR♥~~
& massor av kramar
önskar
~~♥Mamma Millan♥~~
~~~¨♥♥♥¨~~~

Pixi sa...

Vet inte om du fått det rätta mönstret,men hitta ett på siris hemsida,som e väl det närmsta man kan komma nätr det gäller hennes beskrivningar av mormorsrutor,röd blomma..här kommer länken http://web.comhem.se/~u98400668/knepoknap.html
Glad midsommar på dej !=)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hallojs igen...tack för hälsningen...usch 10 grader...brrrr..så kallt!!

Är med sugen på att virk en sån...när ska man få tid med allt man vill!!!!!

Ha en härlig vecka!!!
~♥ Kramar Millan ♥~

Carina sa...

Åh mormors rutor som är så läckert, jag har tre små plädar i dessa, en turkosblå en gul och en rosa...älskar dessa...
kram
carina

Marie sa...

Hej Ewa!

Hoppas att allt är bra och att ni hade en trevlig midsommar.
Vi hade tur med vädret. Inte så varmt men soligt och C tog ett dopp i det blå. Inte jag...sååå varmt var det inte...varken på land eller i vatten :)

Kram M

Anne sa...

Hej Vännen
Hoppas din afton var till belåtenhet. Dagen började här med regn men tog sig framåt dagen och då fick vi sol och värme.

Kram Anne